НОВИ САД – У дворишту Правног факултета у Новом Саду јуче се зачуо пуцањ! Сви који су се затекли у холу испред амфитеатра истрчали су у двориште Факултета одакле је допро звук, где су затекли тело које је лежало у локви крви.

На лице места брзо су изашли форензичари и заменик јавног тужиоца. Док су припадници интервентне полиције приводили осумњиченог и забрањујући прилаз месту злочина и, уз радознале погледе матураната заинтересованих за упис Правног факултета, представници закона су започели увиђај. На лицу места пронађени су пиштољ и отисци ципела у крви.

У присуству адвоката, окривљени је остао прибран пред испитивањем јавног тужиоца. Даља истрага указала је на то да је избодено лице A.Б. било сопственик пиштоља пронађеног на лицу места, а у полицијској управи је речено да је у поступку издавања дозволе за ватрено оружје нагласио да страхује за свој живот.

Суђење није трајало дуго. У убрзаном поступку пред судским већем, које је чинило троје матураната, након приказивања снимка сигурносне камере на којем се види да је нож потегнут у нужној одбрани, учинилац дела је ослобођен, упркос протестима јавног тужиоца. Сала за симулацију суђења Правног факултета била је препуна матураната, који су, готово једногласно, подржали одлуку својих вршњака. Најгласнији је био убијени, пошто је, природно, тражио бољи епилог за лик који је глумио… у току Дана отворених врата на Правном факултету у Новом Саду.